Schaats van verdienste en Aanmoedigingsprijs

Vorige week vrijdag 20 maart zijn op de Clubavond niet alleen de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Clubkampioenschappen, maar zijn ook de winnaars van de Aanmoedigingsprijs voor de jeugd en de Schaats van verdienste bekend gemaakt en in het zonnetje gezet.


De Aanmoedigingsprijs voor de jeugd is op voordracht van de trainers dit seizoen uitgereikt aan Bram Nelck. In het nominatie rapport werd over Bram geschreven dat hij mee had mogen doen aan het NK marathon, maar voor 1 dag een licentie aanvragen hoefde niet van hem. Dat lag in werkelijkheid iets genuanceerder. Hij had wel degelijk mee willen doen maar zijn vader was in de veronderstelling dat daarvoor een licentie van 65 euro nodig was. Jammer van dat misverstand. Maar met de Aanmoedigingsprijs heeft Bram toch nog een mooie beker aan het schaatsseizoen overgehouden.
Overigens is het wielerseizoen voor Bram minder voorspoedig begonnen. Afgelopen weekend is Bram gevallen tijdens een koers en heeft daarbij zijn arm gebroken. Ontzettend vervelend natuurlijk, en het Bestuur wenst hem daarom ook van harte een voorspoedig herstel toe.
Het formele deel van de clubavond werd afgesloten met de uitreiking van de Schaats van verdienste aan Marco Overvoorde. Een volkomen terechte blijk van waardering voor de vele uren die Marco voor onze vereniging bezig is, en dat al jaren lang. Een kleine opsomming: training geven op zaterdagochtend op de Uithof, coachen bij de wedstrijden in het weekend, begeleiding bij de fietstraining op vrijdagavond en samen met Hannie zorgt Marco voor de clubkleding. Ruim voldoende om hem toe te voegen aan het inmiddels lange rijtje van leden die zich op een bijzondere wijze onderscheiden voor onze vereniging.