IJsvereniging Pijnacker is opgericht op 16 februari 1895 en is derhalve al 119 jaar oud. Met 105 actieve leden (op de Uithof), rond de 100 jeugdschaatsers en ongeveer 800 natuurijsleden is het een van de grotere schaatsverenigingen in het Gewest Zuid Holland.

Het doel van de vereniging
De vereniging stelt zich ten doel om voor de leden van de ijsvereniging gepaste en deskundige begeleiding te organiseren opdat de leden recreatieve (plezier) en/of prestatiegerichte schaatsdoelen (wedstrijdresultaten) behalen. De activiteiten van de vereniging hebben vooral plaats op ijsbaan De Uithof in Den Haag.  Tijdens een vorstperiode heeft de vereniging de beschikking over een eigen natuurijsbaan, waar jong en oud de schaatssport kunnen beoefenen. Tijdens de zomerperiode  is de vereniging ook actief en zijn de activiteiten (landtraining, fietsen, skeeleren) vooral gericht op de voorbereiding op het komende schaatsseizoen.

Samenstelling Bestuur

Voorzitter:

Peter Suijker

Theodora Versteegstraat 18

2642 DL Pijnacker

Secretaris:

Ruben van der Ploeg

Rivierenlaan 116

2641 VX Pijnacker

Tel: 06 - 3631 4736

Penningmeester:

Bert Mostert

Wethouder Sonneveldhof 17

2645 BP Delfgauw

Tel: 015-2622239

Mob: 06 - 5350 8291

Bankrekeningnummer: NL17RABO0354 4143 72

T.n.v. penningmeester IJsvereniging Pijnacker.

Leden:

Ewout Vernhout