Jeugdkamp IJVP, DKIJV en DVIJC 18-20 maart

Vrijdag: In het weekend van 18 tot en met 20 maart waren DKIJV, IJVP en DVIJC op jeugdschaatskamp. Vrijdag gingen we om 18:00 uur met z’n allen in de bus. Toen we aankwamen in kamphuis w’tjewel in Eersel maakten we onze bedden op en gingen naar de grote zaal. Daar werd het thema bekend gemaakt. Popsterren. En ook werden daar groepjes gemaakt zoals: Bruno Mars, Justin Bieber, Taylor Swift en nog drie andere. Ondanks dat het allemaal kinderen waren van andere verenigingen konden we het heel goed met elkaar vinden Toen de groepjes bekend waren gingen we naar het bos om een reflectortocht te doen. Bij de reflectortocht moest je reflectoren volgen en werden er vragen aan je gesteld. Dit deed je natuurlijk in je eigen groepje. Toen we terug kwamen in het kamphuis gingen we naar de slaapzalen en gingen elkaar regenworm en Kees verhalen vertellen.  

Zaterdag: op zaterdag werden we wakker gemaakt door de leiding met hele harde muziek. Toen we aangekleed waren gingen we met z’n allen naar de grote zaal om te ontbijten. Terwijl  we aan het ontbijten waren werden de uitslagen van vrijdag bekend gemaakt. Toen gingen we naar het bos om paaseitjes te zoeken. De kleintjes mochten al beginnen en de grotere kinderen gingen nog ochtendgymnastiek doen. Hoe meer eitjes je had hoe meer punten je team kreeg. Daarna gingen we weer terug naar het kamphuis. Daar lagen allemaal spullen klaar om mee te verven en te knutselen. Op elke tafel lag het hoofd van je eigen ster. De bedoeling was dat je een poster moest maken waarom mensen naar een concert van jouw ster moest gaan. Er waren veel mooie posters uitgekomen. Daarna hadden we tijd voor onszelf  dus we gingen bijvoorbeeld: buiten tafelen, voetballen of in de slaapzalen in het donker rare verhalen bedenken. Nadat we tijd voor onszelf hadden gehad gingen we lunchen. Na de lunch hadden stond de spellenmiddag op het programma, hierbij moest elk team zes spellen doen van 15 minuten. Per spel waren punten te verdienen voor het klassement. Enkele spellen die we deden waren: podium race, zaklopen, muziekquiz etc. Hierna hadden we een paar uur tijd voor onszelf. Toen die tijd voorbij was gingen we alweer avondeten. We aten frietjes met knakworstjes. Na het eten stond de bonte avond op het programma, elk team mocht een act opvoeren om punten te verdienen voor het klassement. Tijdens de act moest je de artiest van jouw team promoten zodat de jury enthousiast werd een concert van deze artiest te bezoeken. Hierna disco! Na de bonte avond kregen we nog  tijd voor onszelf om ons warm aan te kleden en een beetje te chillen want we gingen daarna een smokkelspel doen in het bos. Iedereen kreeg drie cd’s en moest ze mee smokkelen in het bos tot de finish maar er waren douaniers in het bos en als die je betrapte moest je een cd inleveren. Hoe meer cd’s je had overgehouden hoe meer punten je team kreeg. Dit hoefde je niet in je eigen team te doen. Toen we daarmee klaar waren gingen we terug naar het kamphuis. Toen we daar waren aangekomen gingen de kleintjes slapen en de oudere kinderen gingen op spooktocht. Ook dit hoefde je niet in je team te doen. Toen iedereen terug was van de spooktocht gingen we terug naar het kamphuis om daar naar de slaapzalen te gaan en te gaan slapen. Natuurlijk deden we dat niet gelijk maar uiteindelijk vielen we wel in slaap. 

Zondag: op zondag werden we weer wakker gemaakt door de leiding met harde muziek. Toen we hadden ontbeten gingen we levend stratego spelen. Dat was heel leuk want hierbij werden er twee teams bij elkaar gevoegd. Toen dat klaar was kregen we tijd voor onszelf. Waarna we hadden ontbeten en ons klaar maakte voor een tocht door het bos waarbij verschillende opdrachten moesten worden uitgevoerd en vragen moesten worden beantwoord. Toen dat voorbij was werd het kamp afgesloten en gingen we onze tassen inpakken. Toen was het tijd om in de bus te stappen om naar huis te gaan. Als het nog een keer komt ga ik zeker want ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt!

 

Geschreven door: Balou