Schaatstrainingen

Op De Uithof worden door de IJsvereniging diverse schaatstrainingen gegeven door eigen trainers en trainsters.

IJsvereniging Pijnacker biedt verschillende trainingsmogelijkheden voor gevorderde en wat minder gevorderde schaatsers. Hieronder staat een opsomming van alle mogelijkheden voor iedereen ouder dan 12 jaar. Voor de mogelijkheden voor kinderen tot en met 12 jaar, kunt u bij het 'jeugdschaatsen' terecht.

Maandagmiddag en avond De Uithof
Maandag middag van 18:05- 19:15. Op dit voor IJVP nieuwe uur is nog enige ruimte en is met name geschikt voor de Junioren C.
Maandagavond van 21:15 – 22:30 is er een marathonuur voor senioren en masters waarbij  overigens geen trainer van IJVP aanwezig is.

Dinsdagmiddag en avond De Uithof

Dinsdagmiddag van 17:00 uur tot 18:15 uur (Uithof). Met name (gevorderde) recreanten kunnen op dit uur terecht. Het aansluitende uur van 18:30 uur tot 19:45 (di 2) uur is vooral gericht op   selectie rijders, de wedstijdrijders en de snellere (neo)-senioren en masters.

Woensdagmiddag De Uithof

Elke woensdagmiddag van 17:00 tot 18:15 uur staat een groep pupillen en junioren van onze vereniging op het ijs van de Uithof. Deze groep bestaat deels uit kinderen die te oud zijn voor het jeugdschaatsen (ouder dan 12 jaar) maar wel recreatief door willen gaan met het schaatsen en deels uit kinderen die dit uur als tweede uur naast het jeugdschaatsuur schaatsen. Ook is het een van de trainingsuren voor de jonge wedstrijdschaatsers.

Vrijdagmiddag De Uithof

Op de vrijdagmiddag staat een groep wedstrijdgerichte pupillen en junioren op het ijs van de Uithof voor een training waarbij de focus wat meer op snelheid en wedstrijdschaatsen ligt. Tevens zijn junioren (vanaf 12 jaar) actief met een meer recreatief karakter. Deze training begint op 17:00 uur en eindigt om 18:15 uur.

Zaterdagochtend
Elke zaterdagochtend staat vanaf 7:00 uur tot 8:15 een grote groep senioren op het ijs van de Uithof. Zowel recreatieve schaatsers als wedstrijdgerichte schaatsers van alle niveaus zijn bij deze training welkom.

Wedstrijdschaatsen in het weekend

Gedurende het schaatsseizoen worden vrijwel elk weekend wedstrijden georganiseerd opDe Uithof. Op zaterdagavonden (junioren en senioren), zondagochtenden (pupillen en jongste junioren) en zondagavonden (junioren en senioren) worden voor de verschillende leeftijdscategorieën en snelheidsklassen wedstrijden georganiseerd waar leden van onze vereniging aan deel kunnen nemen. Voor iedereen is het zo mogelijk om aan tussen de 5 a 10 wedstrijden per seizoen deel te nemen. Bij de wedstrijden staat er ook altijd een coach van de vereniging op de baan.

Indien de ijsbaan in Pijnacker geopend is worden genoemde trainingen aldaar gegeven.

Selectiegroep

Voor de betere jeugd is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de wedstrijdselectiegroep. Deze groep wordt extra begeleid bij de trainingen en wedstrijden. Wanneer je tijden erg goed zijn maak je kans op ijsfaciliteiten of mee te trainen met het gewest Zuid-Holland van de KNSB. Op dit moment trainen Inge Mostert en Jutta Leerdam bij het gewest.

Landtraining

In de zomer wordt er ook landtraining gegeven aan verschillende groepen  jeugd, in de vorm van o.a. sprongtraining, fietsen, lopen en skeeleren. Er zijn groepen voor de beginnende jeugdschaatsers, de wedstrijdschaatsers en de selectiegroep.
In de winter wordt op maandagavond aan de wedstrijdschaatsers landtraining gegeven in de omgeving van “de Tinteltent”. Dit is een training die erop gericht is de conditie te verhogen en de schaatstechniek te verbeteren.

Kosten

De kosten voor het deelnemen aan de trainingen zijn afhankelijk van je leeftijd, het aantal keer dat je gaat schaatsen en de baan waarop je gaat schaatsen. Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan één van de trainingen, neem dan contact op met Anton van Os (06-48132450)

Voor alle genoemde trainingen is het lidmaatschap van de vereniging verplicht.