Zondagochtend, de eerste wedstrijden

Voor het eerst sinds tijden weer eens op een zondagochtend naar de ijsbaan. Een spannende ochtend voor degene die aan de wedstrijden konden deelnemen. Voor hen de mogelijkheid om zichzelf te testen na een zomer landtrainen, fietsen, skeeleren en shorttracken. Heeft al die inspanning ook nog wat opgeleverd?
 


Op het programma staan alleen de korte afstanden en na een 100, 500 en 300m kwam er nog een extra 300m achteraan. Dat is mooi, want dan kan iedereen op deze afstand ook een keer in de binnenbocht starten.
 
De uitslagen staan al een paar dagen op internet knsbgewestzh.nl dus daar kunt u de tijden op uw gemak even nakijken, ik beperk me tot het benoemen van enkele opvallende feiten.
 
Iris Smokers, na een weekje met van alles wat niets met schaatsen te maken heeft, nl allerlei lustrumactiviteiten op school, toch  twee keer eenPR op de 300 meters en op de 500m een fractie van haar beste ( Heerenveen) tijd
 
Zelfde geldt voor Niels Overvoorde, maar hij verbeterde zichzelf ook nog eens op de 100m, en dat werd tijd ook.
 
Rienk Engele maakte de grootste sprong. 3 seconden eraf op de 500m en aansluiting bij Niels en Kevin. Daarnaast ook 2 seconden eraf op de 300m en een halve van zijn 100m tijd.
 
Kevin, als enige van de drie zonder snelpak ( had de trainer thuislaten liggen) liet zien dat eigenlijk niet nodig te hebben en kon deze jongens prima bijhouden. Persoonlijke records op 300 en 100m. Dat beloofd wat met een snelpak aan.
 
Frank Mostert was terecht teleurgesteld na deze 4 afstanden. Was weliswaar in elke rit een fractie van zijn PR's verwijderd maar helaas geen nieuwe. Hij had ook de pech om alle 4 de afstanden alleen te moeten rijden. En Frank is nu net iemand die een tegenstander nodig heeft.
 
Colin Lansbergen heeft de hele zomer op de racefietsgezeten en de schaatshouding is hem nog een beetje vreemd. Ondanks dat in iedergeval een PR op de 100m.
 
Totaal reden wij van Pijnacker 11 van de 98 PR's van die ochtend, terwijl er 6 van de 78 rijders van onze vereniging waren. Dus met minder dan 8% van de rijders meer dan 11% van de PR's. Ik zeg u een prima start van het seizoen.