Inschrijving seizoen 2018 / 2019 gestart

De vakanties zijn voor de meesten van jullie nog niet begonnen, maar toch starten we weer met het aanvragen van schaatsabonnementen voor seizoen 2018-2019. Op zaterdag 29 september opent de Uithof weer haar 400 meterbaan.

De inschrijvingen voor het langebaanschaatsen zullen we op dezelfde manier gaan organiseren als vorig jaar. Dit betekent dat er een online formulier beschikbaar is waarop u kunt aangeven voor welke verschillende categorieën u zich wilt opgeven. Het formulier geeft daarbij ook gelijk aan wat het effect op de kosten voor de verschillende opties zijn.

Het online formulier vindt u hier.

Er wordt ook dit jaar geen inschrijfavond meer georganiseerd. Mocht het echter niet lukken het formulier in te vullen en per mail te versturen, schroom dan niet dit te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar Anton van Os op onderstaand telefoonnummer. Ik weet zeker dat we tot een passende oplossing komen.

Aanpassingen ten opzichte van het voorgaande seizoen
Ten opzichte van het voorgaande seizoen zijn er een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd. Dit zijn:

 • Er is vooralsnog geen quota meer voor het rijden op de dinsdag-2. Wel is het van belang dat aan het minimum vereiste niveau wordt voldaan;
 • De maandag-2 (18.30 – 20.00 uur) komt als trainingsavond te vervallen;
 • Er komt een nieuw toegangssysteem bij de uithof. Iedereen ontvangt voor aanvang van het seizoen een nieuw toegangspasje. Na afloop van het seizoen ook niet weggooien. Het vervangen van een pasje kost € 4,=;
 • De tarieven van de abonnementen zijn verhoogd met gemiddeld € 7,50 voor het eerste trainingsabonnement en € 2,= voor de vervolgabonnementen;
 • Er worden door de baancommissaris kosten in rekening gebracht voor mutaties gedurende het jaar om de administratieve druk zo veel mogelijk te beperken. Ook het vergeten mee te nemen van het toegangspasje kost € 1,=.

Het winterprogramma
Onderstaand presenteren we de trainingsopties op de Uithof, waarop we als vereniging een optie hebben kunnen nemen. Er is niet veel gewijzigd. Alleen valt de ma-2 af als trainingsuur voor de junioren. We hebben dan geen trainer. Verder blijven de trainingsuren intact:

 • Ma 3 Jun. A t/m masters, geen trainer.
 • Di 1 Alle categorieën
 • Di 2 Junioren B tm masters, (wedstrijdniveau)
 • Wo 1 Junioren / Pupillen
 • Wo 2 Gewest
 • Do 1 Gewest
 • Vr 1 Alle categorieën.
 • Za1 Alle categorieën.

De kosten
De kosten voor de verschillende trainingsuren, vastrecht, lidmaatschapskosten, enz. kunt u vinden op het online inschrijfformulier. Over het algemeen kan worden gezegd dat de kosten voor de abonnementen bij de Uithof met een paar euro zijn gestegen. De kosten die in rekening worden gebracht voor de trainers, het vastrecht voor wedstrijden/marathons, de zomertraining en de contributie voor de vereniging zijn gelijk gebleven aan het afgelopen seizoen.

Tijdig 'volledig' aanmelden!
Alle opgaven dienen uiterlijk 19 augustus binnen te zijn bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op 20 augustus heeft de technische commissie haar overleg over de indeling van de groepen en dezelfde week nog moeten deze inschrijfformulieren verwerkt zijn voor de Baancoördinator. Na 28 augustus kunnen inschrijvingen niet tijdig meer worden verwerkt voor aanvang van het seizoen.

Belangrijk.
Daarnaast wil ik het verzoek doen aan de leden die vorig jaar een abonnement gehad hebben en het een jaartje willen overslaan om dit even per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te bevestigen. Het maakt de planning voor ons makkelijker wanneer we vroegtijdig inschatten van wie we eind augustus geen inschrijfformulier meer hoeven te verwachten.

Bevestiging inschrijvingen.
Alle opgaven dienen uiterlijk 19 augustus binnen te zijn bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Iedereen die een formulier heeft ingediend krijgt vervolgens hiervan een bevestiging. In verband met mijn eigen vakantie kan dit in sommige gevallen iets vertraagd zijn. Voor aanvang van het seizoen zal de technische commissie de indeling van de trainers en rijders bekend maken. Wanneer u merkt dat er een fout gemaakt is met de inschrijving wordt u verzocht dit z.s.m. aan mij door te geven. We gaan dit dan herstellen.

Licenties
Voor schaatsen op de Uithof volstaat een trainingsabonnement. Voor deelname aan wedstrijden is een KNSB licentie verplicht. De KNSB heeft dit systeem beschreven op haar internet site. Ook de aanvraag van de licenties kunt u hier vinden:

 • Een jaarlicentie. Hiermee kun je een jaar lang deelnemen aan KNSB wedstrijden in de betreffende discipline. Hierbij is inbegrepen een aanvullende ongevallen verzekering.
 • Een dag licentie. Hiermee kun je deelnemen aan een beperkt aantal KNSB wedstrijden. Per seizoen kun je op deze manier maximaal 3 maal deelnemen aan een wedstrijd. Je moet dan wel voor elke wedstrijd opnieuw een daglicentie aanvragen. Meer informatie vind je op https://knsb.nl/voor-verenigingen/vereniging-licentie/licentie-informatie/

Jeugdschaatsen
Voor jeugdleden loopt het jeugdschaatsabonnement automatisch door tot en met het jaar waarin uw kind op 30 juni van dat jaar 13 is. Voor alle specials loopt het abonnement automatisch door, ongeacht of zij op 30 juni 13 jaar of ouder zijn. Mocht uw kind op 30 juni 13 jaar of ouder zijn, dan wordt er niet automatisch een nieuw abonnement aangevraagd. Wilt uw kind dan nog wel blijven schaatsen, dan kunt u ons een mailtje sturen en wanneer er voldoende ruimte is dan kan er dispensatie worden verleend.

Belangrijk
Jeugdleden die willen stoppen met schaatsen dienen dit z.s.m. doorgeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Daarnaast is het vanaf dit seizoen mogelijk om op de woensdag-1 (van 17:00 tot 18:15 uur) te trainen. Dit is voor jeugdschaatsers vanaf minimaal 10 jaar en twee jaar schaatservaring. De kosten voor deze training bedragen € 127,=. Op dit moment is nog niet duidelijk of er voldoende belangstelling is voor deze nieuwe optie. Wanneer u hier interesse in heeft of vragen heeft omtrent deze mogelijkheid, verzoek ik u om dit te melden bij de Jeugdcommissie (Jacqueline van Winden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of mijzelf. Ook voor alle andere vragen rond het jeugdschaatsen kunt u natuurlijk contact opnemen met Jacqueline. Bijgaand formulier kan worden gebruikt voor de aanmelding voor het Jeugdschaatsen op de zaterdagavond, de woensdagmiddag of een proefabonnement van vier lessen. De kosten hiervoor bedragen respectievelijk € 110,= € 127,= of € 26,=. Wanneer eerst gekozen wordt voor vier proeflessen en het jeugdlid besluit door te gaan met schaatsen zullen de reeds betaalde kosten voor het proefschaatsen worden verrekend met het abonnementsgeld voor het jeugdschaatsen.

Het zomerprogramma
Het zomerprogramma is deels al van start gegaan en gaat voor de senioren op 31 juli van start. U kunt nog steeds deelnemen !!! Neem hiervoor contact op met Ad Overdevest (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Herman Kramer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). U kunt zich nog aanmelden voor:

 • Di - Droogtraining voor pupillen en junioren en senioren/masters
 • Do - Droogtraining voor junioren/pupillen

We verzoeken u deze inschrijving daarnaast ook op het online inschrijfformulier aan te tekenen zodat we de kosten hiervoor kunnen verrekenen met de automatische incasso.

Medische informatie
Deelnemers aan de trainingen wordt geadviseerd om zich tenminste eens per vijf jaar sportmedisch te laten testen. Geef op het inschrijfformulier aan wanneer de laatste test heeft plaatsgevonden. Geef tevens aan of sprake is van gezondheidsklachten welke van invloed kunnen zijn op de fysieke prestaties tijdens trainingen c.q. wedstrijden.

Overige mededelingen
Daarnaast wil ik u attenderen op het volgende:

 • Leden met licentie kunnen met 'vastrechtafspraak' inschrijven voor wedstrijddeelname. Dit is niet nodig voor de clubkampioenschappen, hierbij volstaat het lidmaatschap.
 • Ouders/ begeleiders dienen een passeerkaart € 5,- te bezitten om tijdens trainingen langs de baan te mogen staan. Wanneer u dit wilt kunt u op het online inschrijfformulier de naam van de bezoeker invullen. NB: een passeerkaart is niet van toepassing voor de jeugdtraining op zaterdagavond. Hier kunnen bezoekers kosteloos langs de baan staan.

Tot slot
Zoals elke vereniging kan IJVP niet zonder de inzet van alle vrijwilligers. Voor een aantal activiteiten zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers die minimaal één dag het komende seizoen zich willen inzetten voor de Paasloop, de Run-Bike-Run, de Oostland Halve Marathon of zitting willen nemen in het Juryteam van de Uithof. Op het inschrijfformulier hebben we ruimte gereserveerd waarop u kunt aangeven of u ons hierin kunt ondersteunen.

Meer informatie
Hulp nodig? Mail naar bovenstaand mailadres of bel 06-48132450 (Anton van Os) We zoeken dan naar een passende oplossing.