Tweemaal zilver voor IJVP’ers op ZHK marathon

Afgelopen zondag werd op de Uithof het Zuid-Hollands Kampioenschap Marathon verreden. In een aantal categorieën stonden ook IJVP’ers aan de start. Met wisselend succes. Zowel bij de Heren (neo)senioren als de Dames (neo)senioren werden er zilveren medailles voor 2e plaatsen behaald. 

Bij de Heren werd de wedstrijd gedomineerd door de Groene Hart schaatsers, waarvan ook Niels Overvoorde deel uitmaakt. Niels werd in de eindsprint van 3 uiteindelijk knap 2e.

Er waren ook top-10 klasseringen voor Rienk Engele (7e) enJerrie Suyker (die er al een volledige Run-Bike-Run op had zitten, 8e).

Bij de Dames maakte Inge Mostert deel uit van een ontsnapping van 2 die tot het einde van de wedstrijd stand hield. Uiteindelijk moest ook Inge in de eindsprint de hoogste eer aan haar medevluchtster laten. 

Eerder op de avond reden Roel Post (23e) en Jules Blom (24e) in de Junioren wedstrijd lang mee met het peloton, maar moesten ze tegen het einde van de wedstrijd het peloton toch laten gaan.

Later op de avond besloten de Masters het programma. Voor IJVP kwamen Hans Voerknecht (18e) en Roland van Leuveren (19e) aan de start. In het geweld van een aantal voorheen landelijke rijders kwamen zij wat te kort om de wedstrijd helemaal uit te kunnen rijden.